In timp ce senatorul isi exersa rolul de comandant suprem, fortele coalitei ucideau politisti si civili afgani. In Irak, acelasi scandal: fortele SUA l-au ucis pe fiul unui guvernator
Prima vizita a candidatului democrat Barack Obama in Afganistan a inceput destul de prost pentru el: in timp ce senatorul le promitea afganilor ca SUA isi vor mentine angajamentele fata de aceasta tara, Aviatia SUA ucidea din greseala noua politisti si patru civili, iar o patrula a NATO omora cel putin alti patru civili.

Astfel, imaginea pe care Obama vrea sa si-o construiasca, de viitor presedinte al SUA care ar putea aduce “pacea”, pare infirmata de numarul tot mai mare de victime nevinovate din Afganistan. Senatorul a vizitat, ieri, o baza americana din nord-estul tarii, aflata chiar pe linia frontului cu talibanii si unde, de la inceputul lunii, au fost ucisi cel putin noua militari ai SUA. Acolo, Obama a incercat sa-si joace rolul de viitor comandant suprem al fortelor armate si sa le redea increderea militarilor in importanta acordata de viitorul lor presedinte misiunii lor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.