Economia-dezastru a statului african Zimbabwe, condusa de dictatorul Mugabe, continua sa stabileasca noi recorduri negative, fiind probabil exemplul cel mai clar referitor la cum o economie altadata prospera poate sa plonjeze in haos.
Ieri, guvernul a anuntat introducerea bancnotei de 100 de miliarde de dolari zimbabweni, care are rolul de a reusi sa mentina totusi circulatia monedei in conditiile unei inflatii de 2,2 milioane. Desi cifra este una colosala, puterea de cumparare a bancnotei este una foarte mica. Cele 100 de miliarde de dolari zimbaweni sunt echivalentul a doar un dolar american si cu bancnota aceasta se pot cumpara maximum patru portocale. Evident, asta inseamna ca preturile sar in aer de la o zi la alta si mai inseamna si ca, daca vrei sa cumperi ceva in aceasta tara si vrei sa platesti in moneda locala, trebuie sa ai cateva kilograme bune de bancnote.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.