Minstrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se implica tot mai mult in solutionarea conflictului abhazo-georgian.

El se intalneste, pe 17 iulie, cu presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, informeaza agentia rusa "Rosbalt". In urma intalnirii cu liderul de la Tbilisi, Steinmeier va intreprinde o vizita in Abhazia, unde se va intalni cu presedintele acestei republici nerecunoscute, Serghei Bagaps.

Turneul intreprins de ministrul german include si Rusia. Cu ocaziei vizitei sale la Moscova, care va avea loc pe 18 iulie, Steinmeier se va intalni cu omologul sau rus, Serghei Lavrov. "Scopul vizitei este gasirea unei modalitati pentru solutionarea conflictului abhazo-georgian", a declarat reprezentantul Ministerului de Externe german, Andreas Peshke.

Reamintim ca Germania face parte dintr-un grup din cadrul ONU, format din reprezentantii Rusiei, Marii Britanii, SUA si ai Frantei, care se ocupa de rezolvarea conflictului dintre Georgia si Abhazia. Mai mult, reprezentantii germani ocupa un loc de frunte in cadrul acestui grup, relateaza agentia "Rosbalt".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.