Mare agitatie si emotie miercuri, la Casa Alba, cand radarul a detectat un obiect zburator neidentificat in perimetrul de siguranta al resedintei presedintelui american. Serviciul de securitate s-a pus in miscare imediat. Bush a fost condus rapid in buncarul complexului prezidential, unde a petrecut cateva minute bune, pana cand serviciile secrete l-au anuntat ca a fost speriat cel mai probabil de un stol de pasari. Vicepresedintele Dick Cheney a fost transportat si el "la loc sigur", in timp ce agentii de securitate luau pozitii cu arma in mana, iar bateria antiaeriana amplasata pe o cladire din apropierea Casei Albe era pusa in pozitie de tragere.

Angajatii din aripa de vest au fost evacuati, grupurile de turisti au fost scoase din perimetrul resedintei prezidentiale, fara ca alarma sa cuprinda insa si zona rezervata presei. Nu este insa pentru prima data cand se apeleaza la buncarul de la Casa Alba, o constructie secreta ce asigura securitate maxima in caz de urgenta pentru presedinte, familia acestuia si unui numar restrans de persoane din staff-ul prezidential, considerate importante pentru guvernare. Bush l-a folosit prima data chiar in noaptea de dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, cand tot o alarma falsa i-a determinat pe agentii de securitate sa-i ia din pat si sa-i bage in buncar pe sotii Bush.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.