"Statele Unite cheltuiesc pentru sanatate de doua ori mai mult pe cap de locuitor decat celelalte mari tari industrializate, iar costurile continua sa creasca mai repede decat veniturile", subliniaza organizatia privata Commonwealth Fund Foundation, citata de NewsIn.

Folosind un sistem de notare cu 100 de puncte, si avand drept criterii 37 de categorii precum accesul la ingrijire si calitatea asistentei, Statele Unite au un scor de doar 65 de puncte, cu doua puncte mai putin decat in 2006, ceea ce le plaseaza pe locul al 19-lea printre tarile industrializate in ceea ce priveste decesele premature cauzate de crize cardiace.

In 2007, 75 de milioane de americani activi nu aveau asigurare medicala sau aveau una incompleta, in timp ce in 2003, numarul acestora de 61 de milioane.

In plus, termenele la care se pot face programari la medic au inceput sa creasca. "In 2007, ca si in 2005, mai putin de jumatate dintre adultii care sufereau de o problema cardiaca au putut obtine o programare rapida la medic", arata raportul.

Pe de alta parte, procedurile administrative nu sunt in niciun caz dintre cele mai bune: doar 28% dintre medicii americani folosesc arhivele electronice, fata de 100% in alte tari industrializate.