Ierusalimul este aproape de un acord cu Rusia pentru ca Moscova sa asigure gazul natural necesar pentru un gazoduct care va lega Turcia si Israelul, a declarat ministrul israelian al infrastructurii, Binyamin Ben-Eliezer, citat de AFP.

Potrivit NewsIn, proiectul consta in cinci conducte, dintre care doua vor proteja cabluri electrice si fibra optica, iar alte trei vor transporta apa, gaz natural si petrol, de pe coasta mediteraneeana a Turciei pana in Israel.

"Suntem foarte aproape de a ajunge la un acord cu Rusia, care va asigura gazul natural", a declarat Ben-Eliezer, dupa o reuniune cu oficiali turci din sectorul energetic, concentrata pe aspectele tehnice ale proiectului.

Studiile de fezabilitate privind conducta de petrol vor fi definitivate in decurs de 10 luni, a anuntat ministrul turc al energiei Hilmi Guler, adaugand ca oleoductul ar putea transporta cel putin 40 de milioane de tone de petrol anual.

Conducta este considerata si un pas important pentru a reduce timpul de transport al titeiului in Asia de Est. Autoritatile azere au anuntat ca sunt interesate sa foloseasca aceasta conducta pentru a-si transporta petrolul catre piete din estul continentului, a explicat Ben-Eliezer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.