O investigatie a reporterilor "News of the World" bazata pe un raport secret al politiei, scoate la lumina modul in care au disparut mai multe persoane de la orfelinatul "Haut de la Garenne" de pe insula Jersey din arhipelagul britanic, in anii '70

Un raport secret al politiei britanice in cazul " Casa Iadului din Jersey" dezvaluie ca mai multi copii au fost omorati, dupa care au fost arsi in cuptoare pentru a sterge urmele atrocitatilor. Totul s-a intamplat, spun anchetatorii, in anii '60-'70. Se pare ca autoritatile de pe insula unde se afla orfelinatul "Haut de la Garenne" incearca sa pastreze tacerea, dar unele surse au dezvaluit pentru publicatia citata ca: "ofiterii care se ocupa de acest caz stiu exact ce s-a intamplat". Oamenii sunt de parere ca autoritatile sunt interesate sa "taraganeze" mersul anchetei pentru a nu strica reputatia micului orasel, cunoscut ca destinatie turistica. Politistii britanici au un cerc de suspecti de 40 de persoane. Cel mai important este Colin Tilbrook, un fost director al orfelinatului, care s-ar fi aflat in spatele celor mai oribile abuzuri, fapt confirmat chiar de fiica acestuia.

"Copii nevinovati au fost violati, ucisi si apoi corpurile le-au fost arse in cuptoare la orfelinatul groazei denumit Jersey House", a declarat o sursa secreta din cadrul politiei. O investigatie a reporterilor de la "News of the World" a descoperit noi dovezi socante despre crimele odioase de la "Haut de la Garenne". Dezvaluirile reporterilor britanici vin in momentul in care ofiterii care se ocupa de caz se pregatesc sa inmaneze noile probe autoritatilor locale.

Resturi de catuse, haine, dinti si oase au fost gasite in casa Iadului

65 de dinti si aproximativ 100 de fragmente de oase este tot ce au mai putut aduna politistii din acest loc al groazei, alte dovezi fiind distruse, ingreunand ancheta politiei.

"Politistii nu au dubii ca acesti copii au fost ucisi. Ofiterii detin dovezi ce indica faptul ca trupurile copiilor au fost arse in cuptorul orfelinatului, iar cenusa a fost imprastiata si batatorita in podeaua celulelor, locuri ce au devenit, in timp, adevarate camere de tortura", a mai spus sursa. "Problema a constat in identificarea copiilor care au disparut de-a lungul anilor. Nu s-a tinut nici un fel de evidenta despre cine a venit sau a parasit locul. Copiii proveneau din toate colturile Marii Britanii. Toate dovezile pe care pot lucra anchetatorii sunt cateva gramezi de dinti si fragmente de oase, dar nici un nume. Anchetatorii stiu, insa, ca aceste crime ar fi avut loc in anii '60-'70 si ca trupurile ar fi fost incinerate in aripa de vest a orfelinatului. Apoi, cenusa lor ar fi fost imprastiata in aripa de est, unde au mai fost gasite resturi de catuse si haine. In camerele de la subsol, politia a mai gasit o baie cu urme de sange. Despre acea perioada, un muncitor care a ajutat la renovarea cladirii, a spus ca I s-a cerut sa sape doua cariere de calcar in apropierea acestui loc, cariere care au fost folosite pentru a distruge cadavrele.

Pana acum, 97 de persoane, care sustin ca ar fi fost abuzate, in perioada cat au locuit la Haut de la Garenne, au depus plangeri. Multi au vorbit despre cum erau drogati, incatusati, violati, biciuti si inchisi in celule intunecoase pe perioade lungi de timp.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.