Incepand cu luna august, in scolile gimnaziale din Uniunea Europeana vor fi distribuite gratuit produse lactate, potrivit noii scheme de incurajare a consumului de lapte propusa, vineri, de Comisia Europeana (CE), schema al carei scop este reducerea obezitatii in randul copiilor

Pana in prezent, in programul de distribuire gratuita a laptelui la nivelul UE erau incluse doar gradinitele si scolile primare.

Comisia Europeana a mai propus ca, tot din august 2008, UE sa acorde mai multe fonduri pentru a acoperi o gama mai larga de produse lactate - de la laptele de baut traditional, la branzeturi, inclusiv anumite produse din lapte fermentat, simple sau cu fructe, cum ar fi iaurtul, laptele batut si chefirul.

Sprijinul financiar din partea UE pentru distribuirea laptelui exista de peste 30 de ani, fiind modificat in functie de nevoile statelor membre. De exemplu, in anul scolar 2006-2007, in scolile din 22 de state membre s-a distribuit echivalentul a 305.000 tone de lapte, in urma unei finantari comunitare de 50 milioane de euro.

Noua schema de distribuire a laptelui in scoli urmareste sa incurajeze alimentatia sanatoasa si obiceiurile nutritionale corecte ale copiilor. Acelasi obiectiv este stabilit si prin masura propusa la inceputul acestei saptamani, prin care CE va aloca, anual, 90 de milioane de euro pentru fructe si legume care sa fie distribuite, tot gratuit, in scolile din UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.