Premierul kosovar Hashim Thaci a anuntat vineri ca tara sa a depus cereri de aderare la Fondul Monetar International si Banca Mondiala, transmite AFP, citat de NewsIn

"Ieri am depus o cerere pentru a deveni membri ai Bancii Mondiale si Fondului Monetar International. Am lucrat din greu pentru aceasta", a declarat el jurnalistilor, in marja unei conferinte a donatorilor pentru Kosovo, care are loc la Bruxelles.

Premierul si-a exprimat speranta intr-un raspuns "rapid" si "pozitiv".

Kosovo si-a proclamat independenta fata de Serbia in 17 februarie, insa aceasta independenta este contestata vehement de Belgrad si Moscova, care au amenintat ca ii vor bloca aderarea la organismele internationale.

Doar statele suverane pot adera la Banca Mondiala, iar o eventuala aderare a Kosovo ar avea efectul de a-i spori gradul de recunoastere pe plan international ca stat independent, comenteaza Reuters.

Kosovo este una dintre cele mai sarace regiuni din Europa, cu un venit anual pe cap de locuitor de 1.774 de euro si cu o rata a somajului de 40%. Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, aproximativ 37% din populatia de doua milioane de locuitori traieste sub pragul saraciei, cu mai putin de 1,5 euro pe zi.

Click aici pentru a afla cum se face publicitate in Kosovo, cel mai tanar stat din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.