Pagubele produse de exploziile de saptamana trecuta la un depozit militar din apropiere de Sofia au fost estimate la 2,1 milioane de leva (aproximativ un milion de euro), a anuntat viceprimarul capitalei bulgare Minko Gerdjikov, citat de Sofia News Agency.
Administratiile regionale din districtele Poduene, Novi Iskar, Kremikovti si Iskar au cerut aceasta suma pentru repararea caselor distruse din apropiere de depozitul de armament.

Kremikovti si Iskar vor primi cate un milion de leva (aproximativ 500.000 de euro) fiecare, Poduene 90.000 de leva (aproximativ 45.000 de euro), iar Novi Iskar 10.000 de leva (5.000 de euro).

O serie de explozii puternice s-a produs saptamana trecuta in depozitul de armament de la Celopecene, langa Sofia, fara a face victime, dar provocand panica printre localnici. Exploziile au continuat pe parcursul a doua zile, anunta NewsIn.

1.500 tone de proiectile, mine si alte munitii si 150 de tone de trotil erau stocate la depozitul de la Celopecene. Ministrul apararii a anuntat vineri demisia sefului adjunct al Statului Major al armatei bulgare, generalul Rumen Tokov, responsabil de resursele armatei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.