Un roman se numara printre cei 13 oameni raniti marti, in prima zi a curselor de tauri la Pamplona, potrivit Agentiei France Press. Organizatorii festivalului de San Fermin nu au facut publice identitatea si varsta romanului ranit.

Opt dintre cei raniti sunt turisti straini, restul fiind localnici. Curajosii au alergat pe o distanta de peste 800 de metri, pe strazile inguste ale orasului, urmariti de sase tauri.

Al doilea eveniment important al festivalului, mult-asteptata corrida, a avut loc la ora 19.30. Sarbatoarea continua si astazi cand amatorii de senzatii tari au ocazia sa isi dovedeasca din nou curajul. Organizat pentru prima data in anul 1591, festivalul atrage anual mii de turisti din intreaga lume si a devenit celebru dupa ce scriitorul american Ernest Hemingway a descris evenimentele in romanul sau, Fiesta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.