Statele membre UE vor incepe luni discutii pe marginea propunerii guvernului francez privind un pact european pentru imigratie si azil, in cadrul reuniunii informale a ministrilor de interne, care va avea loc la Cannes, releva EFE, citat de Rompres.

''UE nu are mijloacele de a-i primi demn pe toti cei care vad in ea un Eldorado'', se arata in textul propus de presedintia UE, unde se apreciaza ca gestiunea fenomenului migrator trebuie sa tina cont de situatia pietei muncii, dar si de resursele disponibile pentru locuinte sau asigurarea serviciilor sanitare si educatiei.

Schita proiectului francez sustine o politica de imigratie ce vizeaza atragerea de muncitori calificati, favorizand in acelasi timp imigratia pe perioada determinata. Mai mult, reunificarea familiilor ar urma sa depinda direct de veniturile si conditiile de viata ale membrilor lor, dar si de cunoasterea limbii vorbite in tara gazda.

In ceea ce priveste situatia imigrantilor ilegali, Franta cere plecarea voluntara a acestora din spatiul UE sau expulzarea lor, regularizarile urmand sa fie facute potrivit fiecarui caz in parte. Presedintia UE sustine si semnarea de acorduri de reprimire a imigrantilor, tarile de provenienta ale acestora urmand sa intareasca colaborarea cu blocul comunitar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.