Irosirea a zeci de milioane de dolari dintre miliardele donate pentru Afganistan au determinat Organizatia Natiunilor Unite sa ia, in sfarsit, cateva masuri.
Prima dintre acestea e verificarea atenta a modului in care sunt cheltuiti banii donatorilor internationali, deoarece coruptia oficialilor afgani "evapora" pur si simplu sume uriase. In al doilea rand, ajutoarele vor fi coordonate de acum incolo, pentru o mai mare eficienta si pentru a putea fi folosite in proiecte mari precum constructia de drumuri, poduri si scoli, precum si pentru finantarea agriculturii. Ultima e importanta mai ales pentru a tenta fermierii afgani sa renunte la cultivarea opiumului din care e produsa heroina. Luna trecuta, donatorii internationali au promis ajutoare de peste 22 de miliarde de dolari pentru aceasta tara ravasita de razboi, dar cu conditia ca acestea sa fie mult mai bine cheltuite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.