"In cazul in care nu se va pune capat provocarilor si daca actiunile militare se vor amplifica, nu vom sta cu bratele incrucisate", a spus el, potrivit NewsIn.

Potrivit oficialului, au fost luatre masuri de joi, trupe fiind trimise spre frontiera cu Georgia. Samba a subliniat ca un pact de asistenta reciproca a fost incheiat intre Abhazia, aflata la Marea Neagra, si Osetia de Sud, din muntii din nordul Gerorgiei.

Autoritatile din Osetia de Sud au anuntat azi ca au decretat "mobilizarea generala" a fortelor lor militare, in urma bombardamentelor georgiene de joi noapte impotriva acestei republici separatiste, soldate cu trei morti.

"A fost decretata mobilizarea generala", a spus un purtator de cuvant al guvernului separatist, Irina Gagloieva. "Daca bombardamentele se reiau, Osetia de Sud va raspunde cu armamentul greu", a subliniat ea.

Potrivit televiziunii Vesti-24, oficialii din Osetia de Sud au spus ca Georgia a inceput sa bombardeze capitala republicii separatiste, Tinvali, in jurul miezului noptii, atac urmat de focuri de arma. Televiziunea a prezentat imagini cu persoane ranite care erau operate la spitalul local.