Romanii care calatoresc sau tranziteaza Serbia vor trebui sa declare in scris, la punctul de trecere a frontierei, sumele in valuta incepand de la 10.000 de euro.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care calatoresc sau tranziteaza Republica Serbia ca s-a marit cuantumul sumei in valuta care trebuie declarata la intrarea pe teritoriul sarb. Potrivit noii reglementari, sumele in valuta incepand de la 10.000 euro se declara, in scris, la punctul de trecere a frontierei. Declaratia vamala trebuie inregistrata si stampilata de catre lucratorii vamali", se arata intr-un comunicat al MAE. Ministerul precizeaza ca limita anterioara era de 5.000 de euro.

De asemenea, MAE aminteste si ca trebuie declarate bunurile care depasesc valoarea de 5.000 de euro.
"In ultima perioada s-au inregistrat multe situatii in care, din nestiinta sau neintelegere, cetatenii romani au declarat numai verbal sau nu au declarat sumele de bani sau bunurile care depasesc valoarea maxima prevazuta de legislatia statului sarb. Ca atare, cetatenilor romani li s-au confiscat banii sau bunurile, ori au fost nevoiti sa achite contravaloarea acestora", precizeaza comunicatul ministerului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.