Insulele Federatiei reprezinta un proiect indraznet, de patru miliarde si jumatate de euro, care ar trebui inaugurat in 2014, inainte de Olimpiada care va avea loc la Soci, informeaza Antena 3.

Micul arhipeleag se va intinde pe 350 de hectare. Aici vor fi construite mai multe hoteluri, doua porturi, un parc acvatic si vile de lux. Rauri artificiale vor strabate complexul care va reprezenta o imitatie a retelei hidrografice a Rusiei.

Proiectul seamana cu cele din Emiratele Unite Arabe, pentru ca este realizat de aceiasi arhitecti olandezi care au lucrat si la Insulele Palm si World din Dubai, relateaza Romania libera.

"Chiar daca nu am deschis sezonul de vanzari, am observat ca exista un mare interes in a obtine proprietati pe insula"
, a declarat purtatorul de cuvant al dezvoltatorilor, Alexei Butsailo. "Tinta principala sunt rusii, dornici sa locuiasca langa mare", a precizat acesta.

25.000 de oameni vor putea locui in insulele artificiale, in apartamente si vile. Tot aici vor fi construite hoteluri si centre de recreere.

Adevarul mentioneaza ca lucrarile vor demara in trimestrul patru al anului in curs si ar trebui sa se incheie in 2013. In luna septembrie, anul trecut, arhitectul Erick Van Egeraat i-a prezentat personal presedintelui Vladimir Putin proiectul botezat Insulei Federatiei, deoarece reconstituie in miniatura harta Federatiei Ruse.

Datorita hotelurilor de lux si localurilor de distractii care se vor ridica aici, zona va deveni "un paradis al bogatasilor". Insula va fi "un Monaco rusesc", ce ii va ademeni pe miliardarii autohtoni sa-si cheltuiasca banii pe teritoriul propriei tari, fara sa mai viseze la destinatii exotice.

Potrivit Ziua, banii vor veni de la compania Allied Business Consultants din Abu-Dhabi, iar lucrarile de constructie vor fi efectuate de M-Industria - o companie specializata in ridicarea insulelor artificiale in Emiratele Arabe Unite, Olanda si Singapore.

Proiectul are insa si critici: organizatiile ecologiste il denunta ca pe un pericol la adresa mediului, iar unii arhitecti rusi nu cred in functionalitatea lui.