Cel putin patru persoane au murit si alte circa 45 au fost ranite, in atacul comis azi cu un buldozer la Ierusalim, a informat purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta, potrivit AFP

"Un buldozer a rasturnat mai multe vehicule si oameni in plina strada. Politia a sosit la fata locului. Multe persoane au fost ranite", a declarat purtatorul de cuvant al fortelor de ordine, Micky Rosenfeld, potrivit NewsIn.

"Deocamdata avem patru morti, printre care soferul buldozerului, si 45 de raniti, dintre care trei grav", a spus Yeroham Mendola.

Seful serviciilor de pompieri a spus ca bilantul atacului s-ar putea agrava. "Buldozerul se afla inca pe o masina zdrobita si trebuie sa degajam vehiculul pentru a vedea daca in interior se afla pasageri", a explicat el.

Pe una dintre strazile din centru a fost rasturnat un autobuz. Serviciile de ambulanta au anuntat ca s-au inregistrat zeci de victime.

Potrivit unui reporter al unui post de radio israelian, dupa ce buldozerul a lovit vehiculele, un barbat a urcat in cabina si a tras in sofer, aparent un arab. "Am vazut cum buldozerul a lovit deliberat autobuzul. A lovit si alte vehicule", a spus un alt reporter. Deocamdata nu se stie ce s-a intamplat cu soferul buldozerului.

Anterior, presa israeliana anuntase ca agresorul este un barbat palestinian din Ierusalimul de Est, cunoscut politiei pentru diverse activitati infractionale dar la scurt timp o grupare palestiniana aproape necunoscuta, "Brigazile oamenilor liberi din Galileea", a revendicat atacul.

O persoana care afirma ca vorbeste in numele acestei grupari a revendicat atacul intr-un apel telefonic catre biroul AFP de la Ramallah, Cisiordania.

Gruparea afirmase si ca este responsabila pentru atacul la o scoala talmudica din 6 martie, de la Ierusalim, dar revendicarea nu a fost confirmata niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.