In aceasta dimineata, calmul se reinstalase in centrul orasului, unde politia era prezenta in numar mare.

Potrivit postului public de televiziune, care a citat un medic, doua persoane au fost impuscate mortal in timpul manifestatiei de ieri iar despre celelalte doua persoane, momentan nu exista nicio confirmare.

Postul de televiziune a mai afirmat ca 400 de politisti au fost raniti in aceste confruntari.

Postul public de televiziune este singurul autorizat sa emita in timpul starii de urgenta, decretata marti seara pentru o perioada de patru zile de catre presedintele Nambariin Enhbaiar.

Aproximativ 6.000 de manifestanti s-au confruntat cu politia ieri, in apropiere de sediul Partidului revolutionar al poporului mongol (PPRM, fostul partid comunist). Sediul partidului a fost distrus in urma unui incendiu.

Manifestantii s-au adunat marti dupa-amiaza in fata sediului partidului pentru a-i denunta pe fostii comunisti care au revendicat luni victoria in alegerile legislative de duminica, in conditiile in care Comisia electorala nationala nu a anuntat inca rezultatele oficiale.

Potrivit rezultatelor partiale, Partidul revolutionar al poporului mongol a obtinut o majoritate clara in Parlamentul cu 76 de locuri, insa numararea voturilor continua, potrivit Reuters. "Starea de urgenta nu are nicio influenta asupra misiunii Comisiei, care continua numararea voturilor. Speram sa avem rezultatele astazi", a declarat un oficial din Comisia electorala.

Liderul Partidului Democratic, de opozitie, Tsakhiagiin Elbegdorj, a respins aceste rezultate, insa observatorii internationali spun ca alegerile au fost libere si corecte. Partidul Democratic si-a chemat candidatii din intreaga tara in capitala mongola, unde intentioneaza sa prezinte dovezi ale fraudei electorale.