Politia ar putea sa redeschida cazul, daca vor aparea noi dovezi.

In luna mai 2007, doar cu cateva zile inainte sa implineasca patru anisori, Madeleine McCann a disparut in timp ce se afla cu familia in vacanta, in Portugalia. Primii suspecti in acest caz au fost parintii fetei, Kate si Gerry, care au negat orice acuzatie.

La cateva zile dupa ce au fost numiti suspecti, parintii fetei, care au declansat o campanie internationala pentru a-si gasi fiica, s-au intors acasa, in Anglia, impreuna cu ceilalti doi copii.

In aprilie, politistii britanici impreuna cu detecitvii portughezi i-au re-intervievat pe prietenii sotilor McCann, cu care luau cina in seara in care Madeleine a disparut, dar fara niciun rezultat.

Clarence Mitchell, purtatorul de cuvant al sotilor McCann, a declarat pentru Sky News ca parintii fetei nu vor inceta sa o caute si acum incearca sa obtina dosarul de la autoritatile portugheze pentru a incepe o ancheta pe cont propriu.

Cazul a atras atentia la nivel global. La cateva saptamani de la disparitia lui Madeleine, Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat pe sotii McCanns si o fotografie a fiicei lor, in timpul unei audiente generale saptamanale, la Vatican.