Un grup care se prezinta ca fiind anarhist a revendicat patru operatiuni de "distribuire gratuita de produse" furate, comise in luna iunie in centrele comerciale din Atena in numele luptei impotriva vietii scumpe, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Revendicarea, difuzata pe internet, a fost facuta dupa cel mai recent raid de acest tip in Nea Smyrni, suburbie a Atenei. Circa 20 de persoane, cu fetele acoperite si inarmate cu bate, au intrat intr-un centru comercial si au luat produse, pe care le-au distribuit apoi in strada. Directorul supermarketului a asteptat ca grupul sa plece pentru a anunta politia, potrivit sursei citate.

Preturile au crescut in Grecia cu 4,9% in luna mai, un nivel-record pentru ultimii zece ani, in conditiile in care salariile stagneaza.

O ancheta a Camerei de comert a aratat ca unele produse alimentare de baza, cum ar fi faina sau laptele, sunt mai scumpe in Grecia decat in alte tari europeane cu salarii mai mari, cum ar fi in Belgia sau Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.