Milioane de italieni au iesit ieri in strada pentru a lua parte la greva generala declansata de mai multe sindicate. Manifestantii protesteaza astfel fata de politica economica si sociala a Guvernului condus de Silvio Berlusconi si de un buget pe 2005 descris de sindicate drept "nedrept, gresit si neadaptat gravitatii situatiei tarii".
Oamenii sunt nemultumiti pentru ca bugetul pe 2005 prevede, la presiunile Uniunii Europene, o reducere cu 6 miliarde de euro a cheltuielilor din sectorul public.

DERUTA. Greva, a cincea de cand Silvio Berlusconi si-a inceput mandatul, a durat opt ore in administratia publica si patru in restul sectoarelor. Protestul din sectorul transporturilor i-a lovit cel mai tare pe italieni, intrucat bunul mers al trenurilor si al avioanelor a fost dat peste cap. La Roma, gara centrala se golea pe masura ce se apropia ora inceperii grevei si circa sase curse de legatura catre alte mari orase din Italia au fost anulate. Au fost anulate si circa 100 de curse aeriene ale companiei de stat Alitalia. Spitalele au asigurat asistenta medicala doar in cazurile urgente, iar posta si institutiile nu au functionat intreaga zi.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.