Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a fost tinta unui atentat cu "raze X" in timpul unei vizite in Italia la inceputul lunii iunie, a declarat ambsadorul iranian la Roma, Abolfazl Zohrehvand, citat luni de agentia de presa oficiala Irna.

Complotul urmarea, potrivit ambasadorului, sa il supuna unei iradieri masive pe presedintele Ahmadinejad, care participa la summitul FAO. De altfel, liderul de la Teheran declarase la jumatatea lunii iunie ca a fost tinta unui atentat, dejucat, in timpul unei vizite in Irak in martie.

Unul dintre consilierii acestuia declarase ulterior ca presedintele fusese de asemenea tinta unui complot de asasinare la Roma.

"Cu o zi inainte de sosirea lui Ahmadinejad, am verificat (resedinta sa) si am descoperit ca detectorul (de securitate) cu raze X insalat in resedinta sa emitea prea multe radiatii", a declarat ambasadorul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.