Miscarea siita libaneza Hezbollah a anuntat Ierusalimul, prin intermediul ONU, ca aviatorul israelian de origine romana Ron Arad, disparut in Liban in 1986, este mort, relateaza cotidianul israelian Haaretz, citat de AFP.

"Negociatorul ONU pentru ostatici, Gerhard Konrad, a transmis un mesaj Israelului din partea Hezbollah, potrivit caruia Ron Arad este mort", afirma cotidianul, potrivit NewsIn.

In cadrul unui schimb de prizonieri care urmeaza sa aiba loc intre Israel si Hezbollah, miscarea siita libaneza va prezenta, in urmatoarele doua saptamani, Ierusalimului un raport care contine informatii despre Ron Arad, disparut in Liban dupa ce a fost capturat de militanti siiti, in 1986.

Schimbul de prizonieri, aprobat duminica de Guvernul israelian, prevede ca Hezbollah sa transfere Ierusalimului doi soldati israelieni, despre care se crede ca sunt morti, urmand ca Israelul sa elibereze detinuti libanezi.

Haaretz, care citeaza principalele idei ale raportului miscarii siite, afirma ca Arad s-a catapultat din aparatul sau deasupra Libanului, in 1986, si a fost capturat de militia siita Amal.

"Se spune ca raportul contine numeroase detalii despre eforturile depuse de Hezbollah pentru a confirma soarta lui Arad, printre care interogarea mai multor persoane", relateaza cotidianul, care subliniaza ca Israelul cere explicatii Hezbollah despre modul in care a ajuns la concluzia ca militarul este mort.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.