Cererea presedintelui George W. Bush de a finanta cu 400 de milioane de dolari intensificarea operatiunilor sub acoperire destinate sa destabilizeze regimul de la Teheran a fost aprobata deja din 2007 de liderii Congresului, potrivit unor surse din armata, serviciile secrete si Legislativ citate de The New Yorker.

Un articol din 7-14 iulie al publicatiei americane, dar care a aparut on-line inca de duminica, dezvaluie un document ultrasecret al Presedintiei americane, care "se concentra asupra subminarii ambitiilor nucleare ale Iranului si a incercarii de a destabiliza Guvernul printr-o schimbare de regim", informeaza NewsIn.

Operatiunile clandestine impotriva Iranului nu sunt noi. Fortele speciale americane din sudul Irakului au desfasurat operatiuni transfrontaliere incepand inca de anul trecut, potrivit publicatiei citate. Acestea au inclus rapirea si interogarea in Irak a unor membri ai Al Quds, forta armata de elita a Gardienilor Revolutiei, si urmarirea unor "tinte valoaroase" in razboiul impotriva terorismului, care trebuiau capturate sau ucise.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.