Elvetia a primit din strainatate informatii despre pregatirea unui atentat la EURO 2008, ce ar fi trebuit sa fie comis cu materiale livrate in Italia inainte de partida dintre Romania si Olanda, a declarat ministrul elvetian al Apararii, Samuel Schmid, informeaza portalul de stiri swissinfo, citat de NewsIn.

Intr-un interviu publicat duminica de NZZ am Sonntag, ministrul a dat asigurari ca amenintarea nu s-a concretizat in cele din urma, dar ca politia si serviciile secrete au adoptat masurile necesare.

Informatiile in legatura cu proiectul de atentat, primite de Guvernul elvetian din strainatate, au fost furnizate in timpul Campionatului European de Fotbal. Potrivit unor surse sub acoperirea anonimatului, citate de saptamanalul elvetian, ar fi fost vorba de interceptarea unei convorbiri telefonice intre persoane de nationalitate pakistaneza, care au facut referire la livrarea unor materiale neprecizate in Italia. Acest lucru ar fi urmat sa se intample inainte de partida dintre Olanda si Romania, din 17 iunie, de la Berna.

Schmid a declarat si ca a trecut prin momente tensionate in timpul EURO 2008, dar nu a fost nevoie sa intervina direct. "Politia noastra este competenta si face fata acestor situatii", a explicat el.

Declaratiile ministrului elvetian intervin dupa ce, in urma cu o saptamana, postul american de televiziune ABC anuntase citand oficiali din serviciile de securitate americane si europene, ca existau informatii ce indicau un posibil atac terorist in Austria sau Elvetia in timpul meciurilor de la Campionatul European de fotbal.

Patru surse diferite din servicii de informatii, de securitate si de aplicare a legii de la patru agentii diferite au declarat pentru postul american de televiziune ca exista o ingrijorare "semnificativa" cu privire la faptul ca al-Qaida ar putea inspira un atac la EURO 2008, posibil unul comis de teroristi algerieni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.