Presedintele rus Dmitri Medvedev a reiterat azi opozitia Rusiei fata de scutul antiracheta american in Europa, subliniind in acelasi timp ca "usa" negocierilor ramane "deschisa", transmite AFP, potrivit NewsIn.

"Suntem foarte sceptici" fata de proiectul de desfasurare a unor elemente ale scutului antiracheta american in Polonia si Cehia, a spus el la sfarsitul unui summit UE-Rusia din Siberia.

"Apreciem ca aceasta idee este nociva, neindeplinindu-si rolul de participare la securitatea globala si a continentului european", a adaugat el, criticand faptul ca Washingtonul trateaza direct cu statele in cauza.
"Insa usa ramane deschisa" negocierilor, a conchis Medvedev.

Noul presedinte rus apreciase la sfarsitul lunii mai ca trebuie continuate negocierile cu Statele Unite cu privire la scutul antiracheta, avertizand insa in acelasi timp ca Moscova va reactiona "in mod adecvat" la orice decizie unilaterala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.