Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker nu este interesat de presedintia Comisiei Europene, a declarat el intr-un interviu acordat cotidianului Tageblatt, arata NewsIn.
Intrebat daca este interesat de functia detinuta in prezent de Jose Manuel Durao Barroso, Juncker a raspuns: "Nu, daca acest lucru va linisteste. De altfel, il va linisti si pe domnul Barroso". Portughezul, al carui mandat se incheie in octombrie 2009, pare sa se pregateasca pentru a candida la un al doilea mandat.

"Citesc in presa internationala ca sunt in pozitia de a deveni presedinte al Comisiei, iar saptamana trecuta (cotidianul german) Handelsblatt ma prezenta drept candidat la presedintia Bancii Centrale Europene. Nu sunt interesat nici de Comisie, nici de Banca Centrala!", a spus el.

Numele lui Juncker, in prezent presedinte al Eurogrup (forum al ministrilor din zona euro), a fost evocat pentru a prelua presedintia Comisiei sau functia de presedinte al Uniunii Europene, prevazuta de Tratatul de la Lisabona. Insa dupa respingerea documentului la referendumul din Irlanda, aceasta functie este in prezent in suspans.

La summitul de saptamana trecuta, liderii europeni au decis sa isi acorde un ragaz de cel putin patru luni, pana la summitul de la jumatatea lunii octombrie, pentru a lua o decizie cu privire la viitorul tratatului.
"Trebuie gasita o cale comuna cu irlandezii, o cale pe care ei trebuie sa o schiteze, pentru ca noi nu putem rezolva problema din exterior", a apreciat Juncker. El a mai spus ca exista "dorinta puternica de a avea noul tratat la momentul cand va fi ales noul Parlament European, in iunie 2009".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.