Ministrul italian de interne Roberto Maroni va trimite forte de ordine in taberele de nomazi din Peninsula pentru a lua amprentele digitale ale tuturor ocupantilor lor, adulti si copii, relateaza joi presa italiana, potrivit NewsIn.
"Nu va fi vorba de o inregistrare pe criterii etnice, ci de o garantie suplimentara pentru protectia drepturilor lor", a declarat ministrul miercuri, in Comisia de afaceri constitutionale a Camerei Deputatilor, potrivit ziarelor.

"Vom lua si amprementele minorilor, pentru a evita fenomene ca cersetoria. Parintii care isi trimit copiii sa cerseasca, in loc sa ii trimita la scoala, vor fi decazuti din drepturile parintesti", a adaugat Maroni.
"Va fi un recensamant adevarat, pentru a le putea garanta celor care au dreptul sa ramana in tara ca pot trai in conditii decente. Si pentru a-i trimite acasa pe cei care nu au dreptul sa ramana in Italia", a subliniat ministrul, membru al partidului populist si xenofob Liga Nordului.

Masura de a lua "amprentele digitale ale copiilor, ca si cum ar fi criminali" a fost criticata de Rosy Bindi, unul dintre responsabilii principalului partid de opozitie, Partidul Democrat (PD).

Guvernul de dreapta al lui Silvio Berlusconi a adoptat recent o serie de masuri pentru siguranta, printre care introducerea imigratiei ilegale in Codul Penal, ca infractiune, si "facilitarea" expulzarilor, care vizeaza in special imigrantii romani. Executivul a decis si ca imigrantii sa aiba un venit minim obtinut legal si o locuinta decenta pentru a putea ramane in Peninsula.

In jur de 342.200 de romani traiesc in Italia potrivit cifrelor oficiale, dar organizatia catolica Caritas evalueaza numarul lor la 556.000, in crestere accentuata de la aderarea Romaniei la UE, in ianuarie 2007. Dintre acestia, aproximativ 140.000 sunt romi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.