Mai multi turci au fost raniti ieri seara la Dresda, in estul Germaniei, dupa meciul Turcia-Germania de la EURO 2008, de un grup de persoane care a spart si vitrinele a doua snack-baruri, a anuntat politia, citata de AFP.

"Pot confirma ca doua baruri au fost avariate in cartierul Neustadt din Dresda si mai multe persoane au fost ranite", a declarat Thomas Herbst, un purtator de cuvant al politiei, informeaza NewsIn.

Potrivit cotidianului Welt, agresorii, in numar de 30 pana la 50, au atacat snack-barurile dupa meciul castigat de Germania.

La Berlin, unde peste 500.000 de persoane s-au adunat in centrul capitalei pentru a urmari partida, transmisa in direct pe ecrane gigantice, politia a anuntat la trei ore dupa meci ca a arestat 13 persoane.

"Au existat cateva altercatii verbale, dar atat", a declarat Claudia Frank, purtatoare de cuvant a politiei.

Echipa nationala a Germaniei este prima finalista a Campionatului European, dupa ce miercuri seara a castigat cu 3-2 semifinala cu Turcia, printr-un gol marcat in minutul 90 de Lahm.

In Germania traiesc aproximativ 3,2 milioane de cetateni turci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.