Armata americana care lupta in Irak impotriva rebelilor si teroristilor a reusit sa gaseasca o solutie pentru a face fata valului de atacuri sinucigase cu bomba comise de femei.

Solutia este crearea unui corp alcatuit tot din femei si denumit "Fiicele Irakului". Acestea vor avea rolul de a perchezitiona femeile care trec prin punctele de control, ceva ce barbatii care le pazeau pana acum nu puteau face, din cauza restrictiilor culturale, Irakul fiind o tara musulmana conservatoare.

In schimbul acestui serviciu, ele vor primi 300 de dolari pe luna, o suma foarte mare pentru o tara relativ saraca precum Irakul. Desi risca sa-si piarda viata, aceasta este o slujba foarte atractiva pentru femei, care gasesc mult mai greu locuri de munca. In plus, munca nu este nici pe departe una foarte solicitanta, trebuind facuta doar cateva zile pe luna.

Anul acesta, gruparea terorista al-Qaeda, de altfel aflata in dificultate, a reusit sa "inventeze" un nou mod de a crea haos in Irak - s-a folosit de femei care au acceptat sa fie atentatoare sinucigase. 20 de astfel de atacuri au avut loc numai in primele 6 luni ale acestui an, ceea ce i-a facut pe specialistii anti-terorism ai armatei SUA sa recurga la aceasta solutie de contracarare. In plus, programul are si un rol social, deoarece astfel sunt ajutate financiar femeile fara venituri si scade riscul ca acestea, din disperare si lipsuri financiare, sa ajute teroristii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.