Noua americani din zece cred in Dumnezeu si aproximativ opt din zece cred in miracole, potrivit unui studiu al Centrului de cercetare Pew care a fost publicat luni, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Americanii cred in Paradis (74%) mai mult decat in Infern (59%), insa, cea mai mare parte au o perspectiva toleranta asupra diferitelor forme de iertare a pacatelor. Aproximativ 70% dintre americanii care apartin unui cult religios considera ca religia poate conduce la viata eterna.

Sase americani din zece cred ca Dumnezeu este o persoana cu care indivizii pot avea o relatie personala, in timp ce unul din patru oameni, dintre care o mare parte evrei si hindusi, considera ca Dumnezeu este o forta impersonala.

De asemenea, trei sferturi dintre cetatenii Statelor Unite, care au raspuns intrebarilor studiului, afirma ca se roaga cel putin odata pe saptamana.

Studiul se bazeaza pe intervievarea a 35.000 de persoane si a incercat sa releve si raportul intre politica si religii. Mormonii par a fi cei mai conservatori, in timp ce evreii, hindusii si budistii sunt inclinati mai mult spre stanga, potrivit anchetei efectuate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.