Pedofilii olandezi recurg la noi metode pentru atragerea copiilor, noua tehnica constand in spionarea acestora cu ajutorul unui program trimis prin Internet si care foloseste camera web de la computerul victimei, scrie ziarul olandez Telegraaf, citat de Rompres.
Pedofilii au gasit se pare un nou mijloc pentru a ajunge la victimele lor, in scopul de a le fotografia si a exercita astfel presiuni asupra acestora. Metoda consta in trimiterea prin Internet a unui pachet de date, cu ajutorul caruia pot prelua controlul asupra computerului si camerei web din camera copilului si realiza imagini compromitatoare, avertizau luni fundatia olandeza Mijn Kind Online (Copilul Meu Online) si politia regala olandeza.

Potrivit fundatiei, este vorba aici despre mici programe, disimulate de cele mai multe ori in spatele unor fotografii sau screensavere inocente si trimise astfel catre computerele copiilor. Dupa instalarea unui astfel de program, numit in limbaj de specialitate troian, pedofilul poate obtine pe calea Internetului acces la computerul copilului, camera web a computerului putand fi folosita, spre exemplu, pentru a vedea victima cand iese de sub dus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.