Opozitia germana a cerut luni retragerea tuturor armelor nucleare care se mai afla pe teritoriul german, in replica la un raport intern al fortelor aeriene americane, potrivit caruia exista brese in dispozitivele de securitate de la bazele europene, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Potrivit raportului, in majoritatea bazelor aeriene europene exista bombe nucleare americane care nu respecta cerintele de siguranta formulate de Pentagon. "Armele nucleare din Germania sunt un vestigiu al Razboiului Rece si trebuie sa dispara", a declarat liderul Partidului Liberal, Guido Westerwelle.

"Existenta unor riscuri la aderesa securitatii este un motiv in plus pentru care este necesara retragerea tuturor armelor nucleare tactice care mai exista in Germania", a subliniat el.

Liderul grupului parlamentar al partidului de stanga radical Die Linke, Gregor Gysi, a cerut guvernului sa solicite Statelor Unite "retragerea rapida a armelor nucleare".

Purtatorul de cuvant al guvernului, Ulrich Wilhelm, a recunoscut ca Germania este legata de acordurile cu NATO, care fac din arma nucleara un element militar de disuasiune. "Intr-un viitor previzibil, ramanem la parere ca o capacitate de disuasiune militara include nu numai o capacitate conventuionala, ci si componente nucleare", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.