Numarul persoanelor disparute in seismul care a devastat provincia Sichuan in 12 mai a crescut brusc cu peste 1.000, la 18.522, dupa ce in zona au revenit muncitorii migranti care au semnalat disparitia apropiatilor, relateaza presa chineza, citata de AFP.
Bilantul persoanelor disparute a crescut duminica la 18.522, cu 1.125 mai multe decat sambata, potrivit Cotidianului Tineretului, de la Beijing.

Aceasta crestere se explica in intoarcerea a sute de muncitori in regiune, in ultimele saptamani, care au putut semnala disparitia apropiatilor lor autoritatilor, anunta publicatia. Ultimul bilant a mortilor era duminica de 69.181, a anuntat Guvernul.

Sichuan este o regiune relativ saraca din sud-vestul Chinei. O parte din venituri provine din trimiterea de forta de munca in alte regiuni ale tarii. La mijlocul lunii, autoritatile au evacuat pana la 70.000 de persoane din zona afectata de seismul cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter in urma ploilor abundente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.