Milonas, in varsta de 49 de ani, presedintele Federatiei Industriilor din nordul Greciei si directorul general al companiei Alumil, a fost rapit de un grup necunoscut de persoane inarmate in 10 iunie, din fata casei sale din nordul orasului Salonic.

"A fost eliberat dupa miezul noptii", a declarat un oficial din politie sub acoperirea anonimatului. "Este inapoi acasa, in siguranta", a adaugat el.

Politia nu a oferit alte detalii despre circumstantele eliberari acestuia si nici daca a fost platita vreo rascumparare. Rapitorii cerusera 50 de milioane de euro pentru a-l elibera pe Milonas.
Rapirile sunt rare in Grecia, dar tara s-a confruntat cu un val de asasinari ale unor oameni de afaceri si diplomati in perioada 1975 - 2003. Majoritatea atacurilor au fost comise de gruparea de gherila "17 Noiembrie", dezmembrata intre timp.


Milonas este casatorit si are trei copii. El este directorul Alumil - companie cu filiale in Grecia, regiunea balcanica, inclusiv in Romania, Africa si Orientul Mijlociu - din 1988. Tranzactionarea actiunilor companiei la bursa a fost suspendata dupa inciden