Partidul presedintelui sarb, Boris Tadic, si cel al fostului lider iugoslav, Slobodan Milosevici, au ajuns sambata la un acord de principiu in vederea formarii unui guvern.
Discutiile au continuat ieri cu usile inchise. “Daca vom atinge acelasi nivel de intelegere, vom putea forma foarte curand guvernul”, a declarat presedintele Boris Tadici, liderul Partidului Democrat (DS). In timp ce liderul socialist, Ivica Dacici, a insistat pentru “elaborarea principiilor comune”, SPS si Coalitia Pentru o Serbie europeana, condusa de DS, au inceput sambata seara discutiile pentru formarea majoritatii parlamentare in urma alegerilor legislative de la 11 mai.

Coalitia pro-europeana a castigat scrutinul, dar nu dispune de majoritatea necesara pentru a guverna singura. Socialistii au obtinut 20 de locuri la alegerile legislative anticipate din mai. Tot la sfarsitul saptamanii trecute SPS a suspendat negocierile pentru formarea coalitiei cu ultranationalistii din Partidul Radical Sarb (SRS) si nationalistii din Partidul Democrat din Serbia (DSS), al premierului la final de mandat, Voislav Kostunita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.