Nicolas Sarkozy, insotit de frumoasa sa sotie Carla, a sosit ieri in Israel, pentru o vizita de trei zile. Presedintele Frantei a marturisit adesea marea sa dragoste si admiratie fata de Israel si poporul evreu.
O radacina indepartata a familiei (bunicul mamei sale era evreu) nu ar putea motiva aceasta admiratie, Sarkozy s-a nascut catolic si e crestin intru totul. Cu totul altele sunt motivele pentru care Sarkozy actioneaza intru o tot mai stransa relatie francezo-israeliana. El vede, prin prisma unui politician pragmatic, dimensiunea spirituala si politica a Statului Israel in Orientul Mijlociu si in lume si vorbeste cu glas tare despre acest lucru. Lui Sarkozy i s-a conferit onoarea rara de a vorbi in fata Knessetului, onoare pe care nu a avut-o niciun lider francez in ultimii 26 de ani (doar presedintele Francois Mitterrand a fost invitat sa vorbeasca in plenumul Knesset-ului, in anul 1982)).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.