Moscova intentioneaza ca, pe modelul adoptat deja de Ungaria (cu legitimatia de maghiar), sa isi creasca influenta in randul populatiei ucrainene.
Rusia va acorda in curand “legitimatii de rus” tuturor rusofililor din Ucraina. Pe baza acestei legitimatii, cetatenii ucraineni primesc facilitati in educatie, in gasirea unui loc de munca, in asistenta medicala pe teritoriul Rusiei. Detinatorii documentului vor beneficia de un regim preferential in primirea cetateniei ruse.
Liderul Uniunii fortelor de stanga din Ucraina, Vasili Volga, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa la Kiev, ca miscarea sa, impreuna cu formatiunea Rusia Justa din Duma de Stat de la Moscova, a luat deja o decizie de principiu in ceea ce priveste elaborarea “legitimatiei de rus” pentru locuitorii ucraineni mai ales din estul si sudul tarii, acestea fiind zonele locuite cu preponderenta de rusofoni.

Populatia din aceste zone este de altfel foarte ostila apropierii Ucrainei de NATO.
“In ultimele doua luni am tatonat terenul pentru lansarea legitimatiei de rus. Am mers la fata locului sa vedem care este atitudinea oamenilor fata de legitimatia de rus, explicandu-le totodata in ce consta aceasta. Atunci cand auzeau despre facilitatile pe care legitimatia le presupune, majoritatea persoanelor cu care am vorbit au reactionat cu mult entuziasm”, a declarat reprezentantul Uniunii fortelor de stanga de la Kiev.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.