Afirmatia intervine dupa ce New York Times, care a citat responsabili americani, a spus vineri ca manevre militare israeliene au avut loc la inceputul lunii iunie in Mediterana pentru a pregati armata pentru un eventual atac impotriva instalatiilor nucleare iraniene.

Potrivit unei surse din Statul Major grec, aceste manevre, intitulate "Glorious Spartan 08", au avut loc in perioada 28 mai-12 iunie si au constat in operatiuni aeriene si un schimb de experienta. Organizate in principal in partile de est si sud ale insulei Creta, precum si pe un poligon din Larissa, manevrele au inclus misiuni de lupta aeriana, atacuri aspra unor tinte terestre, alimentare in aer si operatiuni de cautare si salvare, a informat agentia de presa elena ANA.

Sursa elena a spus ca aceste manevre "au vizat exclusiv antrenarea personalului, asa cum se intampla la fiecare manevra militara, si in niciun caz tinte terestre sau altele".

Demarata in 1994, cooperarea militara dintre Grecia si Israel a vizat pana acum manevre in cazul unor catastrofe naturale.