Rezidentii din Bronx, New York, au acces incepand de joi la o agentie gratuita de "coaching" si de educatie financiara pentru a fi aparati in fata practicilor financiare abuzive, a anuntat primaria orasului, citata de AFP, potrivit NewsIn.

"A ajuta new-yorkezii sa isi maximizeze veniturile si sa isi pregateasca viitorul este o practica de bun simt, dar foarte rara", a declarat Michael Bloomberg, la inaugurarea agentiei din cartierul Melrose.

Agentia le propune tuturor locuitorilor din Bronx, cel mai sarac cartier din oras, consultari individuale si ateliere privind "gestionarea bugetului", "optimizarea alocarii" cheltuielilor sau "imprumuturile pradatoare".

"Unele institutii financiare acorda imprumuturi cu dobanzi extrem de ridicate familiilor care au nevoie urgenta de bani, iar aceste familii nu stiu neaparat cat ii costa acestea", a explicat Evelyn Erskine, purtatoare de cuvant a primarului.

Agentia este un program-pilot care urmeaza sa fie extins in viitor, a anuntat Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.