Pilotii de la o baza germana din apropierea Afganistanului se confrunta cu un nou inamic redutabil: termitele, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
O invazie de termite pe aeroportul din Termez, sudul Uzbekistanului, ameninta sa duca la fisurarea pistei de aterizare sau la un scurtcircuit la echipamentele electronice, a avertizat un specialist uzbec.
"Termitele au infestat 200 de hectare de pe aeroport, inclusiv terenul de sub pista de beton, ceea ce ar putea provoca fisurarea acesteia, atunci cand aterizeaza avioane grele", a spus Oloviddin Hamroiev.

Administratia aeroportului nu are mijloacele de a cheltui 180.000 de dolari, suma necesara pentru eliminarea acestor insecte si a pune capat amenintarii ce planeaza asupra curselor aeriene de sustinere a ISAF din Afganistan.
\
Germania foloseste baza din Termez, de la frontiera cu Afganistanul, din 2002, si are acolo 300 de oameni. Si alti aliati folosesc aceasta baza aeriana pe drumul spre Afganistan.
19 iunie 2008 11:45


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.