Franta si armata sa trebuie sa se adapteze la noile amenintari, imediata fiind "cea a unui atac terorist" cu mijloace "chimice si biologice", a asigurat azi presedintele Nicolas Sarkozy, prezentand noua strategie de aparare a tarii, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Nu putem exclude reaparitia unei amenintari majore, indiferent de natura sa, care ar pune in pericol chiar supravietuirea natiunii", a spus el, in fata a 3.000 de militari. "Insa acum amenintarea imediata este cea a unui atac terorist", a adaugat el.

"Gratie eficientei tuturor fortelor noastre de securitate, Franta nu a fost lovita in ultimii ani de atacuri teroriste", a declarat Sarkozy.

Insa el a spus ca "amenintarea este aici, este reala, si stim ca ea poate prinde maine o noua forma, inca si mai grava, cu mijloace radiologice, chimice si biologice".

Noua strategie franceza de aparare prevede sa dea prioritate informatiilor, reducand efectivele armatei drastic, pentru a se face economii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.