Un japonez care a asasinat patru fetite si a baut sangele a doua dintre ele, crime care au ingrozit Japonia la sfarsitul anilor '80, a fost spanzurat in aceasta dimineata, in acelasi timp cu alti doi condamnati, a anuntat Ministerul Justitiei, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Executarea lui Tsutomu Miyazaki intervine la cateva zile de la un alt incident sangeros, care a adus tara in stare de soc: uciderea a sapte trecatori, alesi la intamplare, la 8 iunie de un tanar dezechilibrat, pe strazile dintr-un celebru cartier din Tokyo.

Inainte de acest tragic eveniment, cazul lui Miyazaki facuse deja Japonia sa se intrebe in legatura cu "influenta nefasta" a unora dintre foiletoanele televizate si a unora dintre benzile desenate ultraviolente, dar si asupra motivelor pentru care societatea nipona, caracterizata de un nivel scazut de criminalitate, produce periodic oameni capabili sa socheze o lume intreaga prin sadismul lor.

Miyazaki, in varsta de 25 de ani in momentul faptelor, a fost numit de presa "ucigasul otaku", termenul desemnand in Japonia baietii antisociali, fani ai electronicelor si manga, ce petrec majoritatea timpului izolati in propria camera. El a fost arestat in iulie 1989 in flagrant delict de atentat la pudoare asupra unei fetite intr-un parc. El a marturisit ca a rapit si asasinat alte patru fete, cu varste cuprinse intre patru si sapte ani, in Tokyo si in prefectura Saitama, in perioada 1988-1989.

Asasinul a mutilat cadavrele victimelor, le-a bagat mainile si picioarele intr-un cuptor, le-a baut sangele si a dormit alaturi de cadavre pentru a-si satisface fantasmele sexuale. Apoi a trimis scrisori presei in care a revendicat crimele sub numele unei femei si a trimis resturile cadavrului uneia dintre victime familiei acesteia. Ucigasul a fost condamnat la spanzurare, chiar daca avocatii sai au cerut clementa, pledand ca este alienat mintal si spunand ca a fost perturbat de vizionarea a prea multe filme de o violenta extrema.

Circa 5.700 de casete video cu filme horror sau foarte violente, printre care unele scene turnate chiar de Miyazaki la locul crimelor, au fost descoperite in camera baiatului, care locuia impreuna cu parintii in nordul orasului Tokyo. In timpul procesului, el a spus ca dorea sa devina celebru si a comparat tribunalul cu "o sala de teatru". "Simteam ca este un vis, am facut totul in vis", a spus el. A fost spanzurat marti, la varsta de 45 de ani.

Executia "trage cortina asupra unei istorii", a comentat politistul care a condus ancheta si care are acum 75 de ani.

Alti doi ucigasi - Shinji Mutsuda si Yoshio Yamasaki - au fost executati azi la Tokyo, respectiv Osaka.

Japonia este una dintre singurele tari industrializate, impreuna cu Statele Unite, care mai aplica pedeapsa capitala, iar circa 100 de condamnati isi asteapta executia. "In Japonia, opinia majoritara este ca pedeapsa capitala trebuie mentinuta, deci nu vad necesitatea modificarii acesteia", a spus premierul Yasuo Fukuda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.