Presedintele George W. Bush a ordonat fortelor speciale americane sa-l captureze pe liderul organizatiei Al-Qaida, Osama bin Laden, inainte de finalul mandatului sau, informeaza publicatia The Times.

Liderul american a solicitat participarea in aceasta operatiune si a trupelor de elita britanice.

Surse din domeniul militar si al serviciilor de informatii au confirmat pentru ziarul britanic ca autoritatile americane si britanice au declansat o noua operatiune de capturare ori lichidare a liderului Al-Qaida. "Daca Bush va putea spune ca l-a ucis pe Saddam Hussein si l-a prins pe Osama bin Laden, el poate sustine ca va lasa o lume mai sigura la final de mandat", au afirmat surse din serviciile secrete americane.

Potrivit informatiilor, soldati din trupele speciale britanice sunt implicati in operatiunea de capturare a lui bin Laden, desfasurata in partea de nord a Pakistanului. Nu se cunoaste exact locul in care se afla bin Laden, insa o serie de experti militari afirma ca el ar putea fi in zona tribala Bajaur din Pakistan. Fortele americane si britanice incearca sa-l impinga spre Afganistan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.