Mierea moldoveneasca a fost interzisa pe piata UE, intrucat, potrivit unei recente directive a Comisiei Europene (CE), acest produs nu corespunde normelor de calitate europene.
Expertii UE au stabilit ca mierea, unul dintre putinele produse alimentare pe care Republica Moldova le exporta in Uniunea Europeana, contine reziduuri de antibiotice provenite in urma unor tratamente aplicate albinelor. Seful Directiei sanitar-veterinare din cadrul Ministerului moldovean al Agriculturii, Vsevolod Stamati, a explicat ca prezenta antibioticelor in miere printr-un nefericit concurs de circumstante - seceta extrema din anul 2007 combinata cu o traditie depasita de tratare a albinelor, potrivit Rompres.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.