60 de morti, pericolul de razboi civil se adanceste

In timp ce negocierile pentru formarea noului guvern irakian bat pasul pe loc, intrand in a treia saptamana fara nici un rezultat, haosul pare a se adanci in Irak, numai in cursul week-end-ului inregistrandu-se, intr-o noua spirala a violentei, 60 de morti si raniti. Noua soldati irakieni au fost astfel omorati si alte 20 de persoane ranite intr-un atentat sinucigas, la faimoasa inchisoare Abu Ghraib, situata la vest de Bagdad.

Un al doilea atac sinucigas, tot in apropierea capitalei, de data aceasta impotriva unui convoi militar american, a facut un mort si zece raniti. Toate aceste victime se adauga pierderilor inregistrate in timpul unui atentat al sunnitilor impotriva unei moschei siite, unde credinciosii se adunasera pentru rugaciuni.

Tot in acest week-end si-a pierdut viata si cameramanul Associated Press, Saleh Ibrahim (al carui cadavru a fost adus la spitalul din Mosul, dupa cum se vede in imaginea alaturata), iar fotoreporterul Mohamed Ibrahim, tot de A.P., a fost ranit la Mosul. Pericolul unui razboi civil pare a se contura tot mai mult.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.