Rusia a anuntat ca isi va intari prezenta militara in Oceanul Arctic pentru a-si proteja “interesele nationale” si va trimite mai multe nave sa patruleze in zona.
In Oceanul Arctic se gasesc circa 25% dintre resursele energetice neexploatate ale lumii, ceea ce a declansat o batalie politica intre statele cu greutate pentu controlul regiunii. Ministrul rus al Apararii a anuntat ca vor fi trimise nave rusesti in zona, iar generalul Vladimir Shamanov, seful Departamentului de pregatire pentru lupta, a declarat ca trupe ruse sunt pregatite sa participe la un razboi pentru regiunea arctica. Mai multe nave rusesti vor fi trimise atat in Oceanul Atlantic, cat si in cel Pacific, ca parte a unei strategii de crestere a prezentei militare a Rusiei pe scena internationala.

Programul de antrenament pe timpul verii urmareste cresterea prezentei fortelor navale ruse pe oceanele lumii, ca si aria de acoperire a operatiilor submarinelor din flota nordica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.