Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, l-a provocat miercuri pe presedintele american George W. Bush, declarand ca acesta nu se va putea atinge de Iran, informeaza agentiile de presa internationale, citate de Rompres.

"Ii spun lui Bush (...) ca epoca lui s-a incheiat si ca, spre slava lui Dumnezeu, nu va putea distruge nici un singur centimetru din pamantul sfant al Iranului", a afirmat seful statului iranian intr-un discurs pronuntat la Shahr-Kord si transmis in direct de postul de televiziune oficial. Marti, presedintele american a declarat din nou ca "un Iran posedand arma nucleara ar fi incredibil de periculos pentru pacea mondiala".

La o zi dupa amenintarile americana si europeana privind impunerea de noi sanctiuni economice Teheranului, Mahmoud Ahmadinejad i-a replicat omologului sau american, pe care l-a numit o persoana "lipsita de scrupule" care are drept principal "obiectiv atacarea Iranului".

Statele Unite ale Americii nu au exclus optiunea militara impotriva Iranului, pentru a obliga aceasta tara sa isi suspende controversatul program nuclear, dar au afirmat mereu ca prefera o abordare diplomatica a problemei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.