Potrivit agentiilor de stiri, aproape 50 de uzbeci, care erau tinuti in conditii de sclavie nu departe de Moscova, au fost eliberati in cursul unei descinderi a politiei in satul Chulkovo din districtul Ramenski din regiunea Moscovei. Politistii au gasit acolo practic un lagar de munca.

Cand uzbecii au sosit in Rusia, actele de identitate le-au fost luate si ei au fost obligati sa munceasca lungi perioade de timp.

Barbatii au fost batuti, iar femeile supuse hartuirii sexuale, relateaza serviciul de presa al ministerului pentru combaterea terorismului si crimei organizate.

Raportul arata ca uzbecii eliberati au declarat ca au fost recrutati si adusi ilegal in Rusia.

Ei au lucrat la sortarea produselor agricole, muncind 12, 14 ore pe zi si nu au fost platiti de luni de zile.
Potrivit victimelor, uzbecii au fost tinuti in zona industriala a satului si li s-a interzis in mod categoric sa o paraseasca.

Doi cetateni azeri au fost arestati si au fost acuzati de luare de ostatici si exploaterea muncii in conditii de sclavie, delicte pasibile de maximum 15 ani inchisoare, a afirmat un purtator de cuvant al ministerului.
El a adaugat ca incidentul este insa doar o picatura de apa in oceanul exploatarii umane.

Muncitori saraci din multe foste republici sovietice vin in Rusia in cautare de lucru in economia ei infloritoare pentru a-si intretine familiile din tara de bastina cu salariile lor modeste.

Majoritatea nu cunosc legislatia rusa si mucesc la negru, controlati de infractori si platiti mult mai putin decat muncitorii rusi.

Departamentul de stat american afirma in raportul sau pe 2008 privind traficul de persoane, dat publicitatii saptamana trecuta ca Rusia este o "tara sursa, de tranzit si de destinatie pentru barbati, femei si copii traficati pentru diverse forme de exploatare".

Pana si autoritatile de imigratie ruse nu au o cifra exacta pentru numarul de imigranti ilegali care mucesc in Rusia, estimand-o la peste 5 milioane.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.