Candidatul de culoare la presedintia Americii, senatorul Barack Obama, a infiintat o echipa care va avea un rol special in campanie, acela de a contracara zvonurile aparute pe Internet, care ar putea sa incline balanta in favoarea contracandidatului sau, John McCain.
Avand in vedere ca Obama este un candidat practic necunoscut, care a "explodat" abia anul trecut, nu se stiu foarte multe despre el si, astfel, e loc pentru multe speculatii. Unul dintre zvonurile aparute pe Internet si care il face sa piarda voturi a fost acela ca Obama ar fi musulman, zvon crezut, conform sondajelor, de peste 10% din alegatori. In contextul atentatelor de la 11 septembrie, produse de extremisti musulmani, si a implicarii SUA intr-un razboi cu fundamentalistii si teroristii in Irak, e firesc sa existe suspiciune fata de un candidat despre care se spune ca e musulman, desi Obama este crestin si asa a fost de la inceput.

Contracararea unor astfel de zvonuri poate fi esentiala intr-o lupta atat de stransa cum se anunta cea de anul acesta, cu Obama avand deocamdata un avans foarte mic, de nici doi la suta in fata lui McCain. Ideea infiintarii acestei echipe care sa "ocupe" Internetul face parte din strategia senatorului de culoare de a face apel la categorii cat mai largi de oameni, dar, in special, la persoanele mai educate sau mai tinere, care de obicei folosesc Internetul. Obama a avut o campanie excelenta pe Internet si in timpul alegerilor primare, ceea ce a contribuit cu siguranta la victoria impotriva lui Hillary Clinton.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.